Deel dit artikel
-

Microsoft geeft controle Kinect uit handen, nieuwe interfaces op komst

[VIDEO] Softwarebedrijf Microsoft publiceert dit voorjaar een ontwikkelaarskit voor game controler Kinect. Techneuten krijgen het fiat om nieuwe interfaces te ontwikkelen voor gezondheidszorg, robots, kunst, schoolprojecten en zelfs Minority Report-achtige interfaces.

De technologiebaas van het bedrijf maakt bekend dat hij niet-commerciële instanties gratis toegang geeft tot de besturing van de Kinect. Dat brengt een nieuwe gebruikersinterface naar de massamarkt naast de muis, het toetsenbord en het aanraakscherm.

De Kinect is een soort voelende camera voor bij de Xbox. Gamers kunnen spellen besturen door te gebaren met hun armen en handen en hun lichaam te bewegen. Buiten de Xbox om kan de Kinect in de toekomst zonder Microsoft-hinder worden verbonden met andere computers dan alleen de spelcomputer.

De ontwikkelaarskit, ook wel een SDK genoemd, is vooralsnog enkel voor niet-commerciële doelen inzetbaar. Microsoft zegt echter binnen afzienbare tijd met een SDK te komen waarmee commerciële applicaties mogen worden gemaakt.

Sinds de lancering van de Kinect in november 2010 hebben hackers al talloze toepassingen verzonnen voor het apparaat. Dat varieert van 3D-camera tot een fotobewerkingsprogramma dat met armgebaren bestuurbaar is en van objectherkenning tot de bediening van abri-reclame.

Vier voorbeelden:

Foto: tadokoro (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

SuperHeroes

Hier nog 2 voorbeelden van SuperHeroes Amsterdam i.s.m. Magic Bullet:
– Fashion demo: http://vimeo.com/19204578 en
– Car configurator: http://vimeo.com/19475105

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond